Sådan skaber du en hyggelig atmosfære på børneværelset med de rette lamper

Der kan være mange grunde til, at man skal have nye lamper til et børneværelse. Måske har du en lille ny på vej, som jo skal have et værelse at bo på. Måske har du allerede et barn, som drømmer om en ny indretning til sit værelse. Måske skal I flytte, og mangler i den forbindelse nye lamper. Uanset hvad, skal du nok kunne finde de rette lamper, så du kan skabe en fantastisk atmosfære på børneværelset - bare læs med her.

Det hyggelige børneværelse

Alle børn vil gerne have et hyggeligt værelse. Der skal være plads til leg og sjov og hvile, plads til forældre, søskende, venner og kæledyr, der skal være farver og lys og legetøj. Men hvordan sørger du som forælder for den atmosfærer? Meget af det kommer selvfølgelig naturligt på børneværelset, fordi børn har tendens til at skabe den stemning helt af sig selv.

Men børnene er jo ikke i kontrol over alting; mange ting hviler på dine skuldre, og det gælder blandt andet de lamper, der skal være på børneværelset. Lamperne kan nemlig have en kæmpe effekt på rummets atmosfære, og de har selvfølgelig også mange praktiske funktioner, der skal overvejes. Men hvad skal du egentlig huske og tænke over?

Lamper til børneværelset

Det er vigtigt med lamper til børneværelset, da lamperne jo har en vigtig funktion, men også er et vigtigt element i værelsets udseende. Der findes bordlamper, gulvlamper, loftslamper og væglamper, og de kan alle sammen være meget brugbare i et børneværelse. Hvis du ved, at dit barn har tendens til at rode med tingene og vælte ting, kan det godt være, at du skal vente lidt med bordlamper og gulvlamper, indtil de bliver ældre.

Her er en bordlampe for eksempel oplagt til et skrivebord. Med væglamper og loftslamper kan de jo nemt sidde steder, hvor de små fingre ikke kan nå. Men mange børn kan sagtens bruge alle typer af lamper uden problemer, især som de bliver ældre.

Lys til søvn

Et børneværelse er også et soveværelse, og det skal huskes, når kommer til belysningen i rummet. Hjernen gør os nemlig træt helt automatisk, når det bliver mørkt, og derfor er det vigtigt, at lyset i værelset ikke forstyrrer denne rytme. Med for stærkt lys i værelset vil dit barn have sværere ved at falde i søvn, så det er en god idé med adskillige lamper i værelset, hvoraf kun nogle af dem er i brug om aftenen.

Lys fra skærme er også med til at forstyrre trætheden om aftenen, så det skal du også passe på med. Det kan være en god idé med en sengelampe til barnet, såsom en væglampe over sengen eller en bordlampe på deres sengebord. Lyset er ikke for stærkt, men det er fint, hvis man vil ligge i sengen og læse eller lignende.

Natlys

Mange bruger også et natlys om natten til deres børn for ekstra tryghed. Det kan være fordi, barnet er mørkeræd, og lyset giver dem selskab. Natlys bruges også til at kunne finde vej ud af værelset. De fleste værelser har en stikkontakt nær døren, og her kan man passende placere et natlys, så barnet kan finde døren om natten, hvis de for eksempel skal på toilet, have et glas vand, eller er blevet bange og har brug for dig.

Lys til leg

Men børneværelset er ikke kun et soveværelse; det er også et opholdssted, og der skal være lys, så man kan se, hvad man laver, uanset om man leger eller laver lektier. Som sagt er det en god idé med en bordlampe til skrivebordet, når barnet laver lektier eller tegner.

Men der er også brug for en masse lys til gulvet, da det typisk er der, det meste af legen foregår. Med en loftslampe kan du få en masse grundbelysning, så gulvet er klart og nemt at befinde sig på. Har barnet et lille læsehjørne eller lignende hyggekrog, kan du stille en gulvlampe der, som giver det område lidt ekstra lys.

Lys til pynt

Lamperne skal ikke kun være praktiske. Der findes et væld af designs, så du kan finde en masse smarte lamper, som dit barn vil elske. Der er mange muligheder inden for forskellige lampeskærme, og du vil endda kunne finde nogen med direkte motiver på. Måske har dit barn et yndlings tv-show; så kan du måske finde en lampe med karakterer fra serien. Der findes også lamper der er formet som dyr og planter, der kan bruges.

Det kan også være at dit barn har et tema på værelset, og så kan du også finde lamper til det. Hvis temaet for eksempel er strand og vand, kan du eventuelt finde lamper, der ligner muslingeskaller og fisk. Det er et børneværelse, så der skal være plads til sjov og farver. Når du har fundet ud af hvilke typer af lamper, der skal være på værelset, kan barnet eventuelt være med til at vælge designet.

Hvor finder du lamper til børneværelset?

Der er mange steder, du kan købe lamper. Der er fysiske butikker, du kan besøge, og så er der selvfølgelig et kæmpe udvalg online. Du kan gøre det til en hyggestund for dig og dit barn, så I kan vælge sammen. Tager I ud i en butik, kan det være hyggeligt og sjovt at udforske butikken sammen, og kigger I online, kan I sidde sammen i sofaen med et tæppe og varm kakao.

Tag for eksempel et kig på siden AndLight.dk; her er der nemlig mange muligheder, og de har en kategori netop med lamper til børneværelset. Her kan I sortere efter type af lampe og farve, så I nemmere kan finde det, I leder efter.

Børneværelset skal lyses op

Det er vigtigt med en masse belysning på børneværelset. Med en sengelampe ved sengen, et natlys ved døren, en bordlampe på skrivebordet, en gulvlampe i hjørnet og en loftslampe er du sikker på, at der er lys nok, og der kan skabes en hyggelig og god atmosfære i værelset. Med de mange muligheder bestemmer I selv, hvilke lamper der skal tændes og slukkes, så det passer til jeres behov. Lamperne vil være super funktionelle, men de vil også have en stor effekt på værelsets udseende.

Menu
Top