Badetøj, UV-tøj eller våddragt til børn? - guide til hvornår du skal vælge hvad

Mange børn i Danmark har lys, sart hud, og det er derfor vigtigt, at man som forælder passer ekstra godt på deres hud i solen.

Der er efterhånden mange forskellige slags badetøj, og selvom det er godt at have valgmuligheder, så kan det også være overvældende. Her kan du læse mere om, hvornår du skal vælge badetøj, UV-tøj og våddragt til dit barn.

Der er nemlig forskel på det hele, og hver har sine fordele, så det er vigtigt, at du sætter dig godt ind i det, inden du køber badetøj til dine børn.

Badetøj er en klassiker

Når man er på stranden, så er de fleste glade for at have badetøj på. Nogen foretrækker intet, men badetøj kan også hjælpe med at beskytte huden mod solen og undgå sand, hvor man helst ikke vil have det.

Når man bruger almindeligt badetøj, så er det stadig vigtigt, at man bruger solcreme for at beskytte huden mod solen stråler. Det gælder faktisk for både børn og voksne.

Det er også vigtigt at huske, at solcreme jævnligt skal påføres, for at man er optimalt beskyttet. Det gælder især, hvis man har været i vandet.

UV-tøj til lange dage på stranden

UV-tøj er ikke nødvendigvis lavet til at bade i, men hvis barnet ikke er glad for solcreme, så kan det lette besværlighederne omkring dette. UV-tøj dækker store dele af kroppen, og det har normalt samme virkning som solcreme med faktor 50.

Fordelen er, at det ikke kan gnides og vaskes af af sand og vand, og du skal derfor kun smøre solcreme på hænder, fødder og ansigt.

Så kan du trygt lade ungerne løbe rundt og lege, så længe du sørger for, at de får nok at drikke, og at de har en solhat på, hvis solen virkelig banker ned.

Våddragt til strand og svømmehal

Mange børn elsker at bade i både svømmehal og havet, men de små poder bliver hurtigt kolde. Her kan en våddragt være smart, da den er lavet af neopren. Det hjælper til at holde på varmen, så man kan nyde vandlegen længere, lige meget hvor man bader.

Det smarte ved dragten er også, at den hjælper dit barn med at holde sig ovenvande. Det er ikke et svømmebælte, men det er et godt trin til at smide bæltet.

De fleste våddragter har også UV-beskyttelse, så det er en smart 2-i-1'er, hvis ungerne gerne vil være længe i vandet. De kan bedre holde varmen, og de bliver ikke så let solskoldet.

Sikkerheden kommer først

Det er skønt at bade, men lige meget om vi taler badetøj eller hydrering, så er sikkerheden vigtigst, når vi opholder os i og i nærheden af vand. Hold altid øje med dine børn, selvom de har luffer, svømmebælte og andet på. Når de ved, at mor eller far holder øje, så kan de også lege mere trygt i vandet. I kan også lave aftaler om, hvor langt de må gå ud, og om de må være alene i vandet.

Er dit barn lidt større, så kan du tage en snak med dem om, om de helst vil have solcreme eller UV-tøj på. Det er sundt for dem, at være med til at vælge, så længe du sørger for, at alle valgmuligheder er gode og sikre, når det kommer til solbeskyttelse.

Til en dag på stranden er det også vigtigt, at I pakker masser af vand og anden væske, samt mad. Man bliver sulten af at svømme og lege, så sørg for lækre og sunde snacks til både børn og voksne. Er der en kiosk, så kan I også nyde en lækker is sammen i varmen.

Menu
Top